Een Weldadig Markt in het centrum van Weldadig Willemsoord

Een gezellige dag op donderdag 22 augustus in Kolonie III

Iedere donderdag in augustus bent Welkom in Weldadig Willemsoord, met allerlei leuke activiteiten op meerdere locaties in het dorp. Op donderdag 22 augustus wordt er naast deze leuke activiteiten ook nog een Weldadige Markt georganiseerd.

Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten. Met zeer veel streekproducten, heerlijk eten maar bijvoorbeeld ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er ook nog ruimte gereserveerd voor een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen.

Naast de markt zijn er allerlei activiteiten. Maak een (gratis) ritje in de elektrische Kolonie Express of met paard en koets of bezoek diverse exposities. Voor de kinderen is er opnieuw Paupergames voor Kids. Kinderen veranderen in kleine Paupers tijdens deze ludieke speurtocht door het dorp. Klik hier voor meer informatie over de Paupergames voor Kids

De Weldadige Streekmarkt duurt van 10:00 tot 17:00 uur
De Kleedjesmarkt duurt van 10:00 tot 13:00 uur.

Het adres van de markt is Steenwijkerweg 159 in Willemsoord

Wilt u ook op de markt staan? Dat kan de kleedjesmarkt is gratis (alleen voor basisschoolkinderen) en de streekmarkt kost €25,- inclusief een professionele kraam en stroom. Klik hier om u aan te melden.

Routebeschrijving
Meld je aan voor de Markt

Bekijk alle activiteiten op 3 locaties in Kolonie3

MFC et Kloniehuus

 • Willemsoord in schetsen. Kijken maar ook mogelijkheid van meedoen.

 • Een tentoonstelling over de kenmerkende natuurelementen in Willemsoord.

 • Willemsoord in foto’s door fotoclub Kolonieklik

 • Diaserie van Bert Kuiper: Willemsoord eens kolonie van Weldadigheid.

Meer informatie

Eetcafé de Steen

 • Maak een ritje in de Kolonie-Express (gratis)

 • Gratis spelen in de Kolonie (speel) Tuin (o.a. mini-golf)

 • Virtual Reality Experience (€1,50)

 • Audiotour: wandeling met digitale gids (gratis)

 • Diverse kolonie gerechten

Meer informatie

De Kerk

 • Expositie: Met het oog op Willemsoord

 • Gratis rit met paard en koets

 • Mini-concert Harpiste Marije Vijselaar

 • Expositie Ankie Koopman-Vos en Luuk Groen

Meer informatie

Overzicht van alle activiteiten in het kader van 200 jaar Willemsoord

Aftrapfeest Willemsoord 200 jaar met de Wethouders – 1 februari

We beginnen met feestjaar 2020 met een geweldige feestavond met Wethouders. Deze top band brengt rock zoals het gebracht hoort te worden, met een bende lol en gein, gegarandeerd de zaal op zijn kop! Deze avond is gratis te bezoeken voor alle inwoners uit Willemsoord (normale entree €’7,50)

Meer informatie

Vuurkorf Wandeltocht: “Willemsoord 200 jaar – 2 februari

De 6e editie van de Vuurkorfwandeling Willemsoord vindt plaats op 2-2-2020. Wat een schitterende datum, zeker wanneer je bedenkt dat Willemsoord in het jaar 2020 ook nog eens haar 200 jarig bestaan viert. De wandeling zal, net als alle andere evenementen in 2020, in het teken staan van dit jubileum.

Meer informatie

Lezing over het Heideveld –  13 februari

Drs. Martin van der Linde, historicus en auteur van het boek ‘Het Heideveld. Boerenrepubliek aan de Reune’ houdt in het Kloniehuus een lezing over deze bijzondere vereniging. Het Heideveld is opgericht op 16 februari 1819 door de boeren in Steenwijkerland die hun grond wilden beschermen tegen de dreigende
annexatie door de Maatschappij van Weldadigheid.

Meer informatie

Lezing ‘Onze Steenwijkse famielje naar de kolonie’ – 5 maart

Drs Jos. Mooijweer, historicus, heeft onderzoek gedaan naar de subcommissie Steenwijk van de Maatschappij van Weldadigheid. Deze commissie selecteerde paupers uit Steenwijk die als proefpersonen werden uitgezonden naar de landbouwkolonie Frederiksoord. Deze lezing die zal worden gehouden in het Kloniehuus gaat over het eerste paupergezin dat in Frederiksoord terechtkwam.

Meer informatie

Concert door het Britten Jeugd Strijkorkest – 5 april

In De Koloniekerk zal dit orkest dat uit jonge strijkers uit Oost-Nederland bestaat, een concert verzorgen.

Het Britten orkest is opgericht in 2007 en biedt jonge mensen de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Kwaliteit, warmte, bezieling en plezier is hun motto.

Meer informatie

Familiedag Welkom in Weldadig Willemsoord – 8 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 8 augustus de Familiedag een gratis toegankelijke dag met allerlei leuk activiteiten voor gezinnen. Nadere informatie volgt.

Meer informatie volgt

Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord – 15 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 15 augustus de Weldadige Streekmarkt. Nadere informatie volgt.

Meer informatie volgt

Audiovisueel Straattheater Welkom in Weldadig Willemsoord – 22 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 22 augustus Audio Visueel Straattheater i.s.m. theatergezelschap de Jonge Honden uit Zwolle. Nadere informatie volgt.

Meer informatie volgt

Dorpsfeest Willemsoord – thema Willemsoord 200 – 11/12/13 september

Ook het jaarlijkse dorpsfeest staat in het teken van het 200 jarig bestaan van Willemsoord. Met een extra grote tent gaan we er een knalfeest van maken. Nadere informatie volgt z.s.m.

Meer informatie

Dorpsreünie Willemsoord – 12 september

Een grote reünie voor alle Willemsoorders en ex-Willemsoorders. Nadere informatie volgt z.s.m.

Meer informatie

Lezing over ‘Het Pauperparadijs’ – 26 september

Suzanna Jansen, auteur van het boek ‘Het Pauperparadijs’, komt in het Kloniehuus vertellen over hoe haar voorouders in Veenhuizen terechtkwamen om daar beschaafde mensen van hen te maken. Dit sociale experiment en andere goedbedoelde beschavingspogingen zijn het onderwerp van haar lezing.

Meer informatie

Lezing over ‘De Klonietaal’ – 1 oktober

Dr. Philomène Bloemhoff- de Bruijn, voormalig projectleider streektaal bij de IJsselacademie in Zwolle, komt praten over De Klonietaal. De titel van haar lezing luidt: ‘De taal van de kelonietoeften uit Willemsoord’.

Meer informatie

Concert door Family Pondman & Co – 4 oktober

Family Pondman & Co is een groep jonge enthousiaste musici die in verschillende bezettingen met elkaar samenwerken. Klassieke werken worden afgewisseld met bekende jazznummers aria’s uit opera’s met filmmuziek, en musicalnummers met swingende tango’s.

Meer informatie

Concert door The Lasses Folkduo – 25 oktober

Tweestemmig zingen Sophie Janna en Margot Merah folks en traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika. Traditionals zijn duistere liedjes, zo oud dat niemand meer weet wie ze geschreven hebben. The Lasses Folkduo treden in Nederland op, maar ook in Engeland en de Verenigde Staten. Ze hebben net een album uitgebracht.  Lees hier het interview in de Stentor.

Meer informatie

Vuurwerkshow – 31 december

We sluiten het feestjaar 2020 knallend af met een geweldige vuurwerkshow

Meer informatie