Enkele voorbeelden

Omdat de Virtual Reality techniek nog vrij nieuw is kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om een duidelijk beeld te vormen van onze plannen. Met onderstaande voorbeelden willen we proberen om onze plannen tastbaar te maken.

Archief Amsterdam

Deze 3D animatie is gemaakt door het Archief Amsterdam. Op een dergelijke manier willen wij de razendsnelle ontginning van ons gebied ook weergeven alleen dan m.b.v. Virtual Reality. Het grote verschil met VR is dat je dan niet als toeschouwer vanuit één positie de ‘film’ aanschouwd maar er daadwerkelijk midden in staat. Links, rechts en onder je zie het gebied ontstaan. Een ander verschil is dat de animatie van het Amsterdams Archief statisch is en die van ons wordt interactief. Je hebt mogelijkheid om ‘in te zoomen’ op de individuele dorpen waarna je als het waren zo’n dorp ‘invliegt’.

Historium Brugge

Het Historium in Brugge (220.000 betalende bezoekers per jaar) is voor ons een belangrijke inspiratiebron geweest. Met een heel krachtig (liefdes) verhaal weten ze de historie van Brugge te vertellen waarbij gebruikt wordt gemaakt van vernieuwende technieken (waaronder Virtual Reality). Wij zijn zeer verheugd dat Hans Vandamme, mede-eigenaar en initiatiefnemer van het Historium, als adviseur betrokken is bij ons project.

De Wauw Factor

Wij claimen in ons projectplan dat deze techniek een hoge ‘wauw factor’ heeft. Dit filmpje laat de reactie van de NU.nl redacteuren zien die voor het eerst kennismaken met Virtual Reality.

VR, hoe werkt het?

Dit filmpje laat zien hoe Virtual Reality werkt, meer vanuit een technische benadering.