Schetsworkshop in Willemsoord

Op alle donderdagen in augustus 2019 zijn er workshops georganiseerd in Et Kloniehuus te Willemsoord om het koloniedorp te schetsen. De kerk, woonhuizen, boerderijen, maar ook natuurlijke elementen zoals kolonie-erven, houtsingels en bomenlanen. Kom ook meedoen en beleef zo het heden en verleden van de kolonie op een intense manier.

Startpunt
Elke donderdag om 10.30 uur start de workshop in Multifunctioneel Centrum Et Kloniehuus met koffie en thee en een korte film over het ontstaan van de kolonie Willemsoord. Daarna wordt er een mooi plekje opgezocht, lopend of met eigen fiets of auto. Er wordt doorgewerkt tot 15.00 uur. Dan gaan de deelnemers terug naar ET Kloniehuus om het werk gezamenlijk te bekijken. Een deel van het werk kan daar geëxposeerd worden gedurende de maand augustus.

Wie kan er meedoen
De workshop is zowel voor beginners als gevorderden. Er is voor wie dat wil professionele begeleiding. Deelnemers zorgen zelf voor hun eigen teken- en schildermateriaal. Er is een beperkte voorraad teken- en schilderbenodigdheden aanwezig, die tegen betaling kan worden aangekocht. Verder is een inklapbaar stoeltje handig om mee te nemen of een veldezel. Zorg ook voor een eigen lunchpakket. Aan het volgen van de workshops zelf zijn geen kosten verbonden.

Informatie
Op de website www.mfcwillemsoord.nl staat actuele informatie. Ook de Facebookpagina wordt bijgewerkt: facebook.com/koloniewillemsoordinschetsen. Voor alle vragen (ook over het materiaal) kunt u terecht bij: info@rietjeveltkamp.nl of tel.: 0521 857735.

Aankomende activiteiten in het kader van 200 jaar Willemsoord

Willemsoord viert 75 jaar vrijheid – 13 april

Op 13 april 1945 wordt er in heel Steenwijkerland feest gevierd om te herdenken dat het 75 jaar geleden is dat wij werden bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in Willemsoord gaan wij hier uitgebreid bij stil staan met diverse activiteiten op 13 april a.s. (2e paasdag) tussen 15:00 en 20:00 uur op het terrein van de kerk.

Koloniefeest 2020 – 4 juli

Het 11e Koloniefeest vindt plaats op zaterdag 4 juli. Koloniefeesten de mooiste feesten!

Familiedag Welkom in Weldadig Willemsoord – 8 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 8 augustus de Familiedag een gratis toegankelijke dag met allerlei leuk activiteiten voor gezinnen. Nadere informatie volgt.

Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord – 15 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 15 augustus de Weldadige Streekmarkt. Nadere informatie volgt.

Audiovisueel Straattheater Welkom in Weldadig Willemsoord – 22 augustus

Op 3 zaterdagen in augustus diverse leuke activiteiten. Met op zaterdag 22 augustus Audio Visueel Straattheater i.s.m. theatergezelschap de Jonge Honden uit Zwolle. Nadere informatie volgt.

Concert door het Britten Jeugd Strijkorkest – 6 september

In De Koloniekerk zal dit orkest dat uit jonge strijkers uit Oost-Nederland bestaat, een concert verzorgen.

Het Britten orkest is opgericht in 2007 en biedt jonge mensen de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Kwaliteit, warmte, bezieling en plezier is hun motto.

Dorpsfeest Willemsoord – thema Willemsoord 200 – 11/12/13 september

Zaterdag 12 september 2020 zal er een grootschalige reünie worden georganiseerd in het kader van 200-jarig bestaan en zal de Generaal van den Boschschool ons bijstaan. Daarnaast heeft de feestvereniging aangeven graag met de reünisten samen te willen werken en zo op 12 september 2020 een feest van je welste te kunnen organiseren. Wij nodigen daarom ook van harte uit om deel te nemen aan de reünie.

Dorpsreünie Willemsoord – 12 september

Een grote reünie voor alle Willemsoorders en ex-Willemsoorders. Nadere informatie volgt z.s.m.

Lezing over ‘Het Pauperparadijs’ – 24 september

Suzanna Jansen, auteur van het boek ‘Het Pauperparadijs’, komt in het Kloniehuus vertellen over hoe haar voorouders in Veenhuizen terechtkwamen om daar beschaafde mensen van hen te maken. Dit sociale experiment en andere goedbedoelde beschavingspogingen zijn het onderwerp van haar lezing.

Lezing over ‘De Klonietaal’ – 1 oktober

Dr. Philomène Bloemhoff- de Bruijn, voormalig projectleider streektaal bij de IJsselacademie in Zwolle, komt praten over De Klonietaal. De titel van haar lezing luidt: ‘De taal van de kelonietoeften uit Willemsoord’.

Concert door Family Pondman & Co – 4 oktober

Family Pondman & Co is een groep jonge enthousiaste musici die in verschillende bezettingen met elkaar samenwerken. Klassieke werken worden afgewisseld met bekende jazznummers aria’s uit opera’s met filmmuziek, en musicalnummers met swingende tango’s.

Concert door The Lasses Folkduo – 25 oktober

Tweestemmig zingen Sophie Janna en Margot Merah folks en traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika. Traditionals zijn duistere liedjes, zo oud dat niemand meer weet wie ze geschreven hebben. The Lasses Folkduo treden in Nederland op, maar ook in Engeland en de Verenigde Staten. Ze hebben net een album uitgebracht.  Lees hier het interview in de Stentor.

Vuurwerkshow – 31 december

We sluiten het feestjaar 2020 knallend af met een geweldige vuurwerkshow

Afgelopen evenementen in het kader van 200 jaar Willemsoord