Activiteiten bij het MFC Et Kloniehuus

13 en 20 juli

Van 10.00 – 16.30 uur

Het Multifunctioneel Centrum Et Kloniehuus is een eigentijds gebouw in Willemsoord. De naam is gerelateerd aan het historische verleden.
Tijdens ‘ Welkom in Weldadig Willemsoord is hier het volgende te zien:

Poesiealbums

inwoners en oud inwoners is gevraagd naar hun of nog oudere poesiealbums. Hoe zagen die er uit? Wat is het verschil met de huidige vriendschapboekjes? We zijn nu ook nog bezig om oude Poëzie die te maken hebben met de Kolonie/Maatschappij van Weldadigheid boven water te krijgen.

Oude klassenfoto’s
Bewoners hebben oude klassenfoto’s ingeleverd. Staat u er ook op? Herkent u uw klasgenoten? Probeert u  de namen lijsten te helpen aanvullen met namen?

Film

Er zijn verder diverse oude films over Willemsoord in omloop.  De meeste van de hand van Bert Kuiper.

Activiteiten Welkom in Weldadig Willemsoord 2024

20 juli: Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord en nieuw dit jaar:  Historisch Willemsoord op wielen. Oude trekkers, auto’s en wat er nog meer uit de schuur komt in Kolonie III.

Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten.  Veel streekproducten, heerlijk eten en ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen. Nieuw dit jaar  historisch Willemsoord op wielen. Er staat een mooie verzameling oude tractoren, auto’s, motoren en bromfietsen. Kom genieten van het mooi’s. Mocht je het zelf mooi vinden om mee te doen? Meld je aan.