Vrij in de Kolonie – een Kolonieroman

Dit unieke boek is ook te bestellen via bol.com

‘Op zaterdag 20 augustus 2016 werd dit boek op ludieke wijze gepresenteerd. Rond 13.00 uur kwam het beurtschip uit Amsterdam aan in de haven van Blokzijl. Aan boord bevond zich een grote groep weeskinderen en het gezin van de personages uit het boek: Hans en Dirk. Zij werden aan de kade ontvangen door hun wijkmeester en door de oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid Johannes van den Bosch in hoogsteigen persoon.’

Een uniek dubbelboek over het leven in de Vrije Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid.  Geschreven door historicus Wil Schackmann en kinderboekenschrijfster Daniëlle Schothorst. Aan de hand van feiten en citaten beschrijft Wil Schackmann de oprichting van de ‘Koloniën van Weldadigheid’ en hoe de mensen destijds in dit gebied leefden. Daniëlle Schothorst zet die historische gegevens om in een fictief, maar realistisch verhaal over ‘Hans’ en zijn ‘grote broer Dirk’. Zij worden met het hele gezin naar Willemsoord gestuurd. De beide broers ondergaan het regiem met heel verschillende gevoelens.

Voor een interview met de 2 schrijvers, klik op de volgende link: Interview

Twee boeken in één

Bestel nu dit unieke boek

‘Vrij in de Kolonie’ kunt u eenvoudig bestellen via bol.com.  U kunt ook een e-mail sturen naar bob@weldadigoord.nl vermeld dan: uw naam, adres en telefoonnummer. Via dit e-mailadres kunnen boekhandels ook contact opnemen om het boek te bestellen.
ISBN/EAN : 978-90-825423-0-1

Daarnaast is het boek verkrijgbaar in verschillende boekhandels in de omgeving:

Hieronder een voorproefje van het eerste hoofdstuk:

Een nieuw begin

Hij staart naar het water dat eindeloos lijkt. Dan draait hij zich om en kijkt naar de hoeveelheid kinderen op het schip. ‘Waar zijn we aan begonnen?’, vraagt hij zich af. Er zit een knoop in zijn maag. Weg uit de stad Leiden. Voorgoed? ‘Een avontuur,’ zei vader. ‘Een kans’, zei moeder. Hans zucht. Het voelt dubbel. Hij mist nu al het vertrouwde. Ook al was het nóg zo slecht, het was wél wat hij kende. Was hij maar net zo avontuurlijk als Dirk, denkt hij. Die houdt van avontuur. Hij maakt zich nooit zoveel zorgen. Maar dit is een kans, prent hij zichzelf in. Een unieke kans. Een kans voor Hans! We zullen het wel zien. Maar ik zie nu het nog niet, denkt hij somber.

‘Land in zicht!’, schreeuwt Dirk opeens. ‘Hans, kijk! Land in zicht! Dat is Schokland! Zie je dat?’ Hans tuurt, knijpt zijn ogen tot spleetjes. Hij ziet niets dan grauwe zee en grauwe lucht. Of toch wel? Een piepklein eilandje lijkt uit de zee te rijzen. ‘Volgende halte: Blokzijl!’, schreeuwt Dirk. ‘En dan?’ ‘Steenwijk’, antwoordt Hans gedwee.

‘En dan?’

‘Willemsoord. Wezen-oord. Ik Vrees-dit-oord …’