Expositie Gouden Bergen in MFC Et Kloniehuus

Neem tijdens de Weldadige Weekenden ook zeker even een kijkje bij de expositie Gouden Bergen in MFC Et Koloniehuus.  Op 31 juli, 1, 7, 8, 14 en 15 augustus en de openingstijden op die dagen zijn zaterdag van 11:00 tot 16.30 uur en zondag van 12.00 tot 16.30 uur.

Gouden Bergen
Aan kunstenaars uit de omgeving van Willemsoord is gevraagd een beeldend werk te maken met degeschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie als onderwerp. Verschillende technieken zijn toegepast die vroeger maar ook nu nog beoefend worden, zoals klei bewerken, tekenen, schilderen, spinnen, vilten en weven.

16 Kunstenaars doen mee
Alie de Boer, Ankie Koopmans, Daniëlle Broekhuizen, Daniëlle Schothorst, Geo Hultink, Hélène Derkx, Helma Lok, Hillie Knol, John Lubbers, Joke Blaauw, Karin Kers, Marijke Traast, Peter Stechwey, Rietje Veltkamp, Rosa Hultink en Wiedy Jacobs. Op alle dagen zijn er kunstenaars aanwezig om hun werk toe te
lichten of een demonstratie te geven.

Migratie
De kolonisten krijgen – vrijwillig of onvrijwillig – de mogelijkheid een beter bestaan op te bouwen. Net als veel huidige migranten komen zij uit situaties waar geen kans is om aan armoede te ontsnappen.

Stamboom
In Et Kloniehuus is een stamboom te zien van twee bekende kolonistenfamilies: Kamans en Vormeer. Bekende namen in Willemsoord. Hoe komen ze hier en hoe is ze het vergaan? Hebben ze zich ontwikkeld van paupers tot zelfstandige burgers die in eigen onderhoud kunnen voorzien?

Informatie
Alle locaties, ook de Koloniekerk en Eethuys de Steen zijn vrij toegankelijk. Kijk op weldadigwillemsoord.nl voor actuele informatie en voor de andere delen uit het programma, zoals een doopjurkententoonstelling, een boerenmarkt, een culinaire wandeling en voor alle leeftijden: ‘Jan Klaassen in de kolonie’ door
Poppentheater ‘t Zilveren belletje. Van harte welkom!

Activiteiten Welkom in Weldadig Willemsoord 2024

20 juli: Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord en nieuw dit jaar:  Historisch Willemsoord op wielen. Oude trekkers, auto’s en wat er nog meer uit de schuur komt in Kolonie III.

Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten.  Veel streekproducten, heerlijk eten en ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen. Nieuw dit jaar  historisch Willemsoord op wielen. Er staat een mooie verzameling oude tractoren, auto’s, motoren en bromfietsen. Kom genieten van het mooi’s. Mocht je het zelf mooi vinden om mee te doen? Meld je aan.