Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord (uitverkocht)

Kom genieten van al het moois en lekkers dat Kolonie III te bieden heeft

Let op! De Culinaire Wandeling 2021 is helemaal uitverkocht

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus kun je komen genieten van een Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord.  Tijdens dit laatste Weldadige Weekend van deze zomer serveren Eethuys de Steen en Maat Catering 4 heerlijke hapjes langs een unieke route door de Kolonie Willemsoord en de Desperado Kolonie Marijenkampen. Deelname kost slechts €15,- (inclusief de route en 4 heerlijke happen) en de start is tussen 13:00 en 14:00 uur bij Eethuys de Steen.

Een unieke route
Speciaal voor dit weekend wordt, tijdelijk, een oude wandelroute in ere hersteld. We maken een oversteek vanaf de Steenwijkerweg naar Marijenkampen waardoor, net als vroeger, een ‘rondje Huttenbarg’ weer mogelijk is. Je kunt kiezen tussen twee routes, één route van ongeveer 5 kilometer en een tweede route van 8 á 10 kilometer.

Heerlijk eten
Eethuys de Steen en Maat Catering (beide uit Willemsoord) hebben een menu bestaande uit vier heerlijke happen samengesteld. De start en finish is bij Eethuys de Steen (Steenwijkerweg 155, Willemsoord), starten kan tussen 13:00 en 14:00 uur.

Ontdek Weldadig Willemsoord
Naast gezellig wandelen en genieten van heerlijke hapjes biedt de wandeling ook de kans om de mooie geschiedenis van Willemsoord als Kolonie III van de Maatschappij van Weldadig te ontdekken. Daarnaast brengt de route je langs de kerk in Willemsoord (met o.a. een expositie van Doopjurken) en MFC Et Kloniehuus (met de expositie Gouden Bergen van diverse kunstenaars).

Natuurlijk doen wij mee! Inschrijfformulier:

  Op welke dag wandelen jullie mee?

  Uw naam(verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummers(verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Opmerkingen?

  Routebeschrijving

  Bekijk alle activiteiten op 3 locaties in Kolonie3

  Eethuys de Steen

  • Audiotour: wandeling met digitale gids (gratis)

  • Virtual Reality Experience (€1,50)

  • Gratis spelen in de Kolonie (speel) Tuin (o.a. mini-golf)

  • Diverse kolonie gerechten

  • Maak 23 en 24 juli een ritje in de Kolonie-Express (gratis)

  Meer informatie

  De Kerk

  • Demonstratie en expositie van Mariet Rankenberg (naaldkunst)

  • Oude Doop- en Trouwboeken

  • Grote collectie historische boeken over de Koloniën van Weldadigheid van Jan ten Klooster

  Meer informatie

  MFC et Kloniehuus

  • Tentoonstelling ‘De Kunst van het Ambacht’ met Jacqueline van der Velden, Riëtte Ballast, Joke Blaauw, Harm Echten, Jannie Hakman, Anke Werkman, Marja Grönloh en Ria Penthum.

  Meer informatie

  Activiteiten Welkom in Weldadig Willemsoord 2022

  ‘Vluchtroute’ – Theatrale Audiotour
  9 & 10 en 16 & 17 juli

  Regie & Script: Dragan Bakema
  Het is 1822. Vanuit het arme westen van het land komt Richtje, na een barre tocht, aan in Kolonie Willemsoord om een nieuwe toekomst te vinden in de Koloniën van Weldadigheid. De vlucht naar een beter bestaan. De ervaringen van 200 jaar geleden zijn ook nu heel actueel. Dragan Bakema brengt de geschiedenis van toen naar het heden. Ga mee en hoor het indrukwekkende verhaal dat door meer dan 30 figuranten tot leven wordt gebracht. Beleef het in ‘Vluchtroute’.

  TICKETS en MEER INFO

  Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord
  23 juli

  Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten.  Veel streekproducten, heerlijk eten en ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen.

  Meer informatie