Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord (uitverkocht)

Kom genieten van al het moois en lekkers dat Kolonie III te bieden heeft

Let op! De Culinaire Wandeling 2021 is helemaal uitverkocht

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus kun je komen genieten van een Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord.  Tijdens dit laatste Weldadige Weekend van deze zomer serveren Eethuys de Steen en Maat Catering 4 heerlijke hapjes langs een unieke route door de Kolonie Willemsoord en de Desperado Kolonie Marijenkampen. Deelname kost slechts €15,- (inclusief de route en 4 heerlijke happen) en de start is tussen 13:00 en 14:00 uur bij Eethuys de Steen.

Een unieke route
Speciaal voor dit weekend wordt, tijdelijk, een oude wandelroute in ere hersteld. We maken een oversteek vanaf de Steenwijkerweg naar Marijenkampen waardoor, net als vroeger, een ‘rondje Huttenbarg’ weer mogelijk is. Je kunt kiezen tussen twee routes, één route van ongeveer 5 kilometer en een tweede route van 8 á 10 kilometer.

Heerlijk eten
Eethuys de Steen en Maat Catering (beide uit Willemsoord) hebben een menu bestaande uit vier heerlijke happen samengesteld. De start en finish is bij Eethuys de Steen (Steenwijkerweg 155, Willemsoord), starten kan tussen 13:00 en 14:00 uur.

Ontdek Weldadig Willemsoord
Naast gezellig wandelen en genieten van heerlijke hapjes biedt de wandeling ook de kans om de mooie geschiedenis van Willemsoord als Kolonie III van de Maatschappij van Weldadig te ontdekken. Daarnaast brengt de route je langs de kerk in Willemsoord (met o.a. een expositie van Doopjurken) en MFC Et Kloniehuus (met de expositie Gouden Bergen van diverse kunstenaars).

Natuurlijk doen wij mee! Inschrijfformulier:

  Op welke dag wandelen jullie mee?

  Uw naam(verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummers(verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Opmerkingen?

  Routebeschrijving

  Bekijk alle activiteiten op 3 locaties in Kolonie3

  Eethuys de Steen

  • Maak een ritje in de Kolonie-Express (gratis)

  • Audiotour: wandeling met digitale gids (gratis)

  • Gratis spelen in de Kolonie (speel) Tuin (o.a. mini-golf)

  • Diverse kolonie gerechten

  • Virtual Reality Experience (€1,50)

  Meer informatie

  De Kerk

  • Tentoonstelling van doopjurken. Met daarbij foto’s van de drager.

  • Oude doop en trouwboeken liggen ter inzage. Normaal niet in te zien. Dus grijp de kans. Misschien familie te vinden?

  • Gratis rit met paard en koets (7 & 14 augustus)

  • Mini orgelconcert met Barteld Post (8 augustus)

  • Mini-concert Harpiste Marije Vijselaar en fluitiste Linda Speulman (15 augustus)

  Meer informatie

  MFC et Kloniehuus

  Meer informatie

  Activiteiten Welkom in Weldadig Willemsoord 2021

  Ieder Weldadig Weekend: Paupergames Kids – (31 juli – 1, 7, 8, 14 & 15 augustus)

  Tijdens de Welkom in Weldadig Willemsoord weekenden zijn er alle dagen leuke activiteiten voor gezinnen. Kinderen veranderen in kleine paupertjes tijdens de ‘Paupergames voor Kids’.

  Meer informatie

  Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord – 31 juli

  Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten. Met zeer veel streekproducten, heerlijk eten maar bijvoorbeeld ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er ook nog ruimte gereserveerd voor een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen.

  Meer informatie

  Weldadige Culinaire Wandeling – 14 en 15 augustus

  Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus kun je komen genieten van een Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord.  Tijdens dit laatste Weldadige Weekend van deze zomer serveren Eethuys de Steen en Maat Catering 4 heerlijke hapjes langs een unieke route door de Kolonie Willemsoord en de Desperado Kolonie Marijenkampen.

  Meer informatie

  Dorpsfeest Willemsoord XS 2021 – 17 & 18 september

  De kogel is door de kerk! Het Bestuur van de Feestvereniging heeft besloten het Dorpsfeest 2021 door te laten gaan. Vanwege diverse beperkingen is gekozen voor afgeslankte versie, Dorpsfeest XS. Aan het exacte programma wordt hard gewerkt.

  Meer informatie

  Lezing over ‘Het Pauperparadijs’ – 30 september

  Suzanna Jansen, auteur van het boek ‘Het Pauperparadijs’, komt in het Kloniehuus vertellen over hoe haar voorouders in Veenhuizen terechtkwamen om daar beschaafde mensen van hen te maken. Dit sociale experiment en andere goedbedoelde beschavingspogingen zijn het onderwerp van haar lezing.

  Meer informatie

  Lezing over ‘De Klonietaal’ – 11 november

  Dr. Philomène Bloemhoff- de Bruijn, voormalig projectleider streektaal bij de IJsselacademie in Zwolle, komt praten over De Klonietaal. De titel van haar lezing luidt: ‘De taal van de kelonietoeften uit Willemsoord’.

  Meer informatie

  Vuurwerkshow – 31 december

  We sluiten het feestjaar 2020 knallend af met een geweldige vuurwerkshow

  Meer informatie