Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord (uitverkocht)

Kom genieten van al het moois en lekkers dat Kolonie III te bieden heeft

Let op! De Culinaire Wandeling 2021 is helemaal uitverkocht

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus kun je komen genieten van een Culinaire Wandeling door Weldadig Willemsoord.  Tijdens dit laatste Weldadige Weekend van deze zomer serveren Eethuys de Steen en Maat Catering 4 heerlijke hapjes langs een unieke route door de Kolonie Willemsoord en de Desperado Kolonie Marijenkampen. Deelname kost slechts €15,- (inclusief de route en 4 heerlijke happen) en de start is tussen 13:00 en 14:00 uur bij Eethuys de Steen.

Een unieke route
Speciaal voor dit weekend wordt, tijdelijk, een oude wandelroute in ere hersteld. We maken een oversteek vanaf de Steenwijkerweg naar Marijenkampen waardoor, net als vroeger, een ‘rondje Huttenbarg’ weer mogelijk is. Je kunt kiezen tussen twee routes, één route van ongeveer 5 kilometer en een tweede route van 8 á 10 kilometer.

Heerlijk eten
Eethuys de Steen en Maat Catering (beide uit Willemsoord) hebben een menu bestaande uit vier heerlijke happen samengesteld. De start en finish is bij Eethuys de Steen (Steenwijkerweg 155, Willemsoord), starten kan tussen 13:00 en 14:00 uur.

Ontdek Weldadig Willemsoord
Naast gezellig wandelen en genieten van heerlijke hapjes biedt de wandeling ook de kans om de mooie geschiedenis van Willemsoord als Kolonie III van de Maatschappij van Weldadig te ontdekken. Daarnaast brengt de route je langs de kerk in Willemsoord (met o.a. een expositie van Doopjurken) en MFC Et Kloniehuus (met de expositie Gouden Bergen van diverse kunstenaars).

Natuurlijk doen wij mee! Inschrijfformulier:

  Op welke dag wandelen jullie mee?

  Uw naam(verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummers(verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Opmerkingen?

  Bekijk alle activiteiten op 3 locaties in Kolonie3

  De Kerk

  • Oude doop- en trouwboeken

  • Grote collectie historische boeken Koloniën van Weldadigheid

  MFC et Kloniehuus

  • Oude klassenfoto’s en foto’s van schooluitje en reünies

  • Poëziealbums van alle tijden

  • “De tijd verteld”, een dvd uit 2009, met medewerking van o.a. Bert Kuiper.

  • “Willemsoord. Eens Kolonie van Weldadigheid”, een diaserie verwerkt tot film van Bert Kuiper

  Eethuys de Steen

  • Audiotour: wandeling met digitale gids (gratis)

  • Virtual Reality Experience (€1,50)

  • Gratis spelen in de Kolonie (speel) Tuin (o.a. mini-golf)

  • Diverse kolonie gerechten

  Activiteiten Welkom in Weldadig Willemsoord 2024

  20 juli: Weldadige Streekmarkt Welkom in Weldadig Willemsoord en nieuw dit jaar:  Historisch Willemsoord op wielen. Oude trekkers, auto’s en wat er nog meer uit de schuur komt in Kolonie III.

  Op het terrein van de Koloniekerk in Willemsoord staan allerlei marktkramen met de meest uiteenlopende producten.  Veel streekproducten, heerlijk eten en ook prachtige landelijke woonaccessoires. Daarnaast is er een kleedjesmarkt voor de basisschoolkinderen. Nieuw dit jaar  historisch Willemsoord op wielen. Er staat een mooie verzameling oude tractoren, auto’s, motoren en bromfietsen. Kom genieten van het mooi’s. Mocht je het zelf mooi vinden om mee te doen? Meld je aan.