Een blik op het landschap in en om Willemsoord

Op verzoek van Weldadig Willemsoord heeft fotoclub Kolonieklik de camera gepakt. Op de fiets of samen in de auto zijn de leden op pad gegaan om het landschap te fotograferen. Verschillende historische elementen zijn vastgelegd zoals houtwallen, pingoruïnes, bomenlanen, kortom teveel om op te noemen. Een beeld zegt meer dan duizend woorden dus kom vooral kijken naar de expositie!

Weldadig Willemsoord
Deze expositie is onderdeel van de Weldadige donderdagen in augustus 2019 in Willemsoord. Een feestelijk programma voor alle leeftijden met een blik op heden en verleden van dit vrije koloniedorp.

Informatie
Elke donderdag in augustus 2019 zijn de foto’s te zien tussen 10.30 en 16.00 uur aan de Paasloregel 3b in het Multifunctioneel Centrum Willemsoord.  Meer weten? Kijk op: weldadigwillemsoord.nl

Routebeschrijving

Overzicht van alle activiteiten in het kader van 200 jaar Willemsoord

Aftrapfeest Willemsoord 200 jaar met de Wethouders – 1 februari

We beginnen met feestjaar 2020 met een geweldige feestavond met Wethouders. Deze top band brengt rock zoals het gebracht hoort te worden, met een bende lol en gein, gegarandeerd de zaal op zijn kop! Deze avond is gratis te bezoeken voor alle inwoners uit Willemsoord (normale entree €9,50)

Meer informatie

Vuurkorf Wandeltocht: “Willemsoord 200 jaar – 2 februari

De 6e editie van de Vuurkorfwandeling Willemsoord vindt plaats op 2-2-2020. Wat een schitterende datum, zeker wanneer je bedenkt dat Willemsoord in het jaar 2020 ook nog eens haar 200 jarig bestaan viert. De wandeling zal, net als alle andere evenementen in 2020, in het teken staan van dit jubileum.

Meer informatie

Lezing over het Heideveld –  13 februari

Drs. Martin van der Linde, historicus en auteur van het boek ‘Het Heideveld. Boerenrepubliek aan de Reune’ houdt in het Kloniehuus een lezing over deze bijzondere vereniging. Het Heideveld is opgericht op 16 februari 1819 door de boeren in Steenwijkerland die hun grond wilden beschermen tegen de dreigende
annexatie door de Maatschappij van Weldadigheid.

Meer informatie

Lezing ‘Onze Steenwijkse famielje naar de kolonie’ – 5 maart

Drs Jos. Mooijweer, historicus, heeft onderzoek gedaan naar de subcommissie Steenwijk van de Maatschappij van Weldadigheid. Deze commissie selecteerde paupers uit Steenwijk die als proefpersonen werden uitgezonden naar de landbouwkolonie Frederiksoord. Deze lezing die zal worden gehouden in het Kloniehuus gaat over het eerste paupergezin dat in Frederiksoord terechtkwam.

Meer informatie

Concert door het Britten Jeugd Strijkorkest – 5 april

In De Koloniekerk zal dit orkest dat uit jonge strijkers uit Oost-Nederland bestaat, een concert verzorgen.

Het Britten orkest is opgericht in 2007 en biedt jonge mensen de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Kwaliteit, warmte, bezieling en plezier is hun motto.

Meer informatie

Dorpsreünie Willemsoord – 12 september

Meer informatie

Lezing over ‘Het Pauperparadijs’ – 26 september

Suzanna Jansen, auteur van het boek ‘Het Pauperparadijs’, komt in het Kloniehuus vertellen over hoe haar voorouders in Veenhuizen terechtkwamen om daar beschaafde mensen van hen te maken. Dit sociale experiment en andere goedbedoelde beschavingspogingen zijn het onderwerp van haar lezing.

Meer informatie

Lezing over ‘De Klonietaal’

Dr. Philomène Bloemhoff- de Bruijn, voormalig projectleider streektaal bij de IJsselacademie in Zwolle, komt praten over De Klonietaal. De titel van haar lezing luidt: ‘De taal van de kelonietoeften uit Willemsoord’.

Meer informatie

Concert door Family Pondman & Co

Family Pondman & Co is een groep jonge enthousiaste musici die in verschillende bezettingen met elkaar samenwerken. Klassieke werken worden afgewisseld met bekende jazznummers aria’s uit opera’s met filmmuziek, en musicalnummers met swingende tango’s.

Meer informatie

Vuurwerkshow

We sluiten het feestjaar 2020 knallend af met een geweldige vuurwerkshow

Meer informatie